Cryptocurrency onderzoek

De afgelopen jaren is het aantal onderzoeken naar cryptocurrency explosief gestegen. In de meeste gevallen ging het bij fraude, diefstal en oplichting om het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin, Etherium, Monero of een van de andere soorten cryptovaluta.

Complex:
De complexiteit van de blockchain en de hoge mate van anonimiteit maken het uiterst moeilijk om transacties in kaart te brengen en gestolen munten op te sporen. Door onze jarenlange ervaring en met de juiste tools kunnen we vaak toch nog veel belangrijke informatie ontdekken.

Snelheid:
Bij cryptocurrency-zwendel is het vaak belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Helaas constateren we dat u pas weken, zelfs maanden nadat u de zaak bij de opsporingsdiensten heeft gemeld, hulp krijgt. De verduisterde gelden zijn dan vaak al opgenomen of omgezet in contanten. Dit maakt verder onderzoek lastig.

Recoveren van tegoeden:
Alleen op basis van transacties is het bijna onmogelijk om je geld terug te krijgen omdat anonimiteit een groot deel van crypto is. We kunnen helaas niet garanderen dat u uw geld terugkrijgt, maar het is niet onmogelijk om via transacties leads te vinden die teruggaan naar de crimineel(en) en uw vermogen. In ons crypto-onderzoek onderzoeken we naast de transacties alle gebeurtenissen die relevant zijn voor uw zaak.

Heeft u vragen over een gebeurtenis of wilt u weten wat er mogelijk is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085-0607911, (Whatsappen kan ook)

Bij fraude en oplichtings onderzoeken speelt cryptocurrency in 90% van de gevallen een rol.

logoNCRB
Scroll naar top