Digitaal onderzoek

Nederlands Cyber Recherchebureau voert allerlei digitale onderzoeken uit. Voor deze onderzoeken gebruiken we de nieuwste methoden en tools. Nederlands Cyber Recherchebureau beschikt over speciale hard- en software waarmee wij onze onderzoeken op een professionele manier kunnen uitvoeren.

Wij voeren onder andere onderzoeken uit die betrekking hebben op:

  • Internet onderzoek (websites / social media / datingapps)
  • Device onderzoek
  • Afbeelding en foto onderzoek
  • Opsporing personen
  • Oplichting 
  • Fraude
  • Crypto diefstal
  • Merkfraude
  • Cyberpesten (laster, stalking, chantage en bedreiging met geweld via internet)

Weet je niet zeker of het het onderzoeken waard is? Neem dan altijd contact met ons op. Hier geldt een oud gezegde met veel waarheid: “voorkomen is altijd beter dan genezen”.

Staat wat u zoekt er niet tussen? Geen probleem, neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Wij voeren onderzoeken uit op onder andere:

Internet

Het grootste deel van ons onderzoek wordt online gedaan. We gebruiken OSINT-technieken waarbij we op zoek kunnen gaan in open en semi-openbare bronnen. Ons onderzoek wordt vaak gedaan op sociale netwerken en verkoopsites zoals marktplaats. Zelfs wanneer pagina worden verwijderd, is het vaak mogelijk om informatie terug te halen.

Devices

We hebben speciale apparatuur waarmee we forensische kopieën kunnen maken van uw apparaten, zoals computers, laptops, mobiele telefoons en alle andere soorten opnameapparatuur. Wij leggen deze kopieën vast zodat wij op een verantwoorde wijze onderzoek kunnen uitvoeren zonder dat er sporen verloren gaan. 

Afbeeldingen

Regelmatig voeren wij opdrachten uit waarbij beeld een belangrijke rol speelt. Vragen die wij kunnen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: Waar of wanneer is een foto of video gemaakt? Is de persoon op de foto de persoon die hij/zij zegt dat die is? Is de afbeelding bewerkt?  Bedank dat beelden vaak meer zeggen dan 1000 woorden.

Documenten (E-mails, Facturen, etc)

Soms proberen mensen je te misleiden door middel van documenten of e-mails te gebruiken. Op deze wijze zijn er genoeg personen en organisaties voor veel geld het schip in gegaan. Als u twijfelt over de echtheid van het document, kunnen wij dit voor u verifiëren.

Hoe meer u bewust bent van de digitale gevaren...
des te beter kan cybercriminaliteit bestreden worden!

Scroll naar boven
Scroll to Top